LID WORDEN VAN DE VRIJMETSELARIJ

Wij zijn een Vrijmetselaars Loge voor zowel mannen als vrouwen. De minimale leeftijd voor het lidmaatschap is 18 jaar; wij maken geen onderscheid op basis van etnische achtergrond, levensbeschouwing of religie. Wel dient men van onbesproken gedrag te zijn en een bovengemiddelde interesse te hebben voor levensbeschouwelijke onderwerpen.

Het lidmaatschap is niet vrijblijvend

Lid worden van onze Loge is een serieuze aangelegenheid die niet licht genomen dient te worden; de keuze voor het lidmaatschap dient weloverwogen te zijn. Het lidmaatschap is over het algemeen langdurig en veelal voor het leven. Natuurlijk bent u geheel vrij om het lidmaatschap op elk moment op te zeggen, maar dat willen wij zoveel mogelijk voorkomen. Ook is het zo dat het lidmaatschap niet geheel vrijblijvend is. Op het moment dat men lid wordt van een Loge, maakt men een keuze om aan zichzelf te werken samen met zijn medebroeders en zusters. Daar horen plichten bij, zoals aanwezigheid in de Loge, actieve deelname, behoud van vertrouwelijkheid, openheid, bereidheid tot leren en behulpzaamheid. 

Voordat u zich aanmeldt voor het lidmaatschap van onze Loge is het van belang dat u al informatie tot u heeft genomen betreffende de Vrijmetselarij. Hiervoor is diverse literatuur beschikbaar, en u kunt ook contact opnemen met onze voorlichter die mogelijke vragen kan beantwoorden. Wij vragen niet dat u een expert bent op het gebied van de Vrijmetselarij, maar wel dat u zich goed heeft ingelezen voordat u ergens aan begint.

Wat ook benoemd dient te worden, is dat het proces om Vrijmetselaar te worden een zorgvuldig proces is van 6 tot 12 maanden. Dit geeft zowel u als ons de ruimte om te onderzoeken of de Vrijmetselarij echt passend is. Wij doen dit zodat op het moment van inwijding zowel wij als u kunnen stellen dat wij de juiste keuze hebben gemaakt.

De stap tot het lidmaatschap

Als u nu lid wilt worden van onze Loge en u heeft zich in zekere mate verdiept in de Vrijmetselarij, dan is de volgende stap een gesprek met twee leden van onze Loge. In dit gesprek ontvangt u uitgebreide informatie over het lidmaatschap, de verdere procedure en krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. Voordat we u uitnodigen voor een gesprek, vragen wij u vriendelijk om de onderstaande vragen te beantwoorden. Als u deze vragen met ‘JA’ kunt beantwoorden, vervolg dan door het aanmeldformulier voor een persoonlijk gesprek in te vullen. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, nemen wij spoedig contact met u op om een afspraak in te plannen.

 

Vragen en aanmelden voor een persoonlijk gesprek

Meld u aan voor een persoonlijk gesprek door uw gegevens in te vullen.